2008 m. rugsėjo 6 d.

Italija 2008 09 06

Kaip smagu, kad jau pagaliau savaitgalis. Miegojau kaip kudykelis ramiai ir saldžiai be jokiu žadintuvu. Tikra palaima, geriau ir būti negali. Atsikeliau tik apie 12 val dienos, leidau save pasilepinti. Gal buciau ir ilgiau pliurpes, tacaiu nemazai veiklos manes lauke. Nors ir pusryčius pramiegojau, bet jauciausi gerai ir laimingai. Susirasiau su Mauru ir susitarem kad as pas ji bandysiu pats i Varese atvaziuoti. Zinoma cia vel buvo nemažas išbandymas man – nes pasiekti ta Verese reikia gal 6-7 miestukus pravaziuoti. O pati varese gal kaip kaunas, tik viskas siauriau ir painiau. Gal 20 ziediniu sankryzu reikia iveikti. Sutarem kad jei pasiklysiu jis mane gelbes, o siaip bandysiu pasiekti miesto centra ir tada jam skambinsiu, kad pasitiktu. Galiausiai susidejau smutkes ir vaziau vingiais, ratais kvadratais. Tikrai buvo nejauku vaziuoti kai dar ten nebuves ir nezinai kur koks kelias. Vaziuoji pusiau aklai spėliodamas: sukti cia ar veliau. Bet ka jus sau galvojat – be niekieno pagalbos pasiekiau Mauro namu kiema :) Net pats mauro nesitikėjo, kad susigaudysiu ir buvo pasiruoses manes ieškoti. Zodziu pataikiau kaip reikiant – tiesiai i desimtuka. Cia galbūt padėjo ta taisykle, kuria jis man kazkada jis sake „jeigu nezinai kur vaziuoti – vaziuok tiesiai“. Taip ir dariau. Beje tas zemelapiukas labai praverte. Namuose mane pasitiko visa šeimyna: mama, tevas ir alesio. Visi apsidziauge mane isvyde. Atidaviau lauktuves, viskas neblogai praėjo. Kalev sokoladas vel gerai suveike (jau po vakarienes jo nebeliko). Veliau vaziavom man vadafone korteles ieškoti. Zinoma su tuom senuoju Fiat 500 (činkečjento). Nuvazaivome i ta ju vietini „akropoli“ kuris man jau pakankamai pazistamas tapo. Visada kai i varese vaziuojam ten užsukam. Tos pacios parduotuvytes, tik šiandien labai daug zmoniu buvo. Vos imanoma prasilenkti. Taciau suzinoje, kad tarifai nelabai kuom skirasi nuo mano bites, nutarem dar pasvarstyti ar verta. Veliau uzsukom i kita parduotuve nuspirkti produktu vakarienei, kuri si vakara tikrai buvo ypatinga. Mauro paeme 2 kg juros gerybiu kažkokiu juodu gelduciu ir 1,5 kg veziu. Supratau kad vakariene bus tikrai gurmaniška:) Mauro namuose kaip visada vyksta veiksmas. Daznai ten ateina draugai siaip aplankyti ir pasneketi. Per valanda laiko net kelios poros draugu aplanke. Jie ateina netiketai ir is anksto neperspėjus. Vadovaujasi ta taisykle, kad svečiai visada laukiami. Kazkaip pas mus lietuvoje, nelabai taip butu is anksto neperspėjus. Mauro paaiskino kad pietuose situacija dar blogesne, nes ten ir 22 val vakaro gali tave aplankyti ir tai visai normalu. Vakarienes pirmas patiekas buvo spageti su juros gerybėmis padaryta astriai. Ziauriai skanu buvo, valgiau cepsedamas. O antras patiekalas - apvirti ir apkepti veziai su visokiom zolelem.

Realiai nepamenu kada paskutini kart taip pirstus laiziausi:) Mauro ta proga net kolekcini vynai is savosios lentineles atidare. Tikrai jauciausi labai pamalonintas tokiu svetingumu. Veliau ejom futbolo ziuret. Kaip tik Italija su kipru zaide. Idomu buvo stebet, kai tevas taip isijautes komentavo įvykius aiskteleje. Futbolas ten labai daug ka reiškia. Vakariniam pasivaiksciojimui po miesta pasiemem Paula ir dar Giammarco (džimi) sutikom. Cia tas kur mane su agne is traukiniu stoties pasiseme. Smagu buvo. Visos tos gatveles pilnos zmoniu. Zmones tusinasi tiesiog gatvėje. Geria kokteliukus ne viduje o lauke, nes viduj per karsta. Buvom nueje dar i ta „bariuka“ kur Paulo is Stokholmo sutike. Tikrai smagus naktinis pasivaiksciojimas gavosi. Prisedom pačiame centriuke, isgerem po skanu gerimuka ir siaip laika praleidom. Beje ten net su stiklinem galima eiti ir gerti. Is vis ju naktinis gyvenimas labai skiriasi nuo musu. Zymiai laisvesnis ir smagesnis. Jautiesi tikrai labai saugiai, nebijai kad koks budulis ar marozas uz kampo stoves. Apie 12:30 val atsisveikinom nakties pajudėjau namu link. Mauro pasiule nauja kelia, kuris beveik visąlaik tesiasi tiesiai. Nors ir tamsu buvo bet sugebėjau susiorientuoti ir galiausiai atsiduriau savo valdose. Pasimokyti šiandien nebuvo kada, bet tikiuosi ryt atsigriebsiu. Tai tiek šiandien, labanakt.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Taip po truputi, vis toliau ir toliau visa Italija apvaziuosi... O kas link juros gerybiu, tai tikrai reikia naudotis proga ir jas valgyti, valgyti...